28 maj 2011
11:00

Referat: Åhus IF 2 - Köpingebro IF

Sista bortamatchen för vårsäsongen och den spelades i Åhus.

Vi kom till ett halvkyligt Åhus och matchen spelades på en illamående fotbollsplan dvs bollen studsade till höger och vänster så man vart alldeles yr.

Målvakt för dagen var Stina som ersatte Nellie som inte är helt återställd efter sin ögonåkomma, istället fick Nellie lite speltid ute och dessutom debut för Nellie på 11-manna som ute spelare. Hon fick först pröva på som forward men även som yttermittfältare.

Vi startar matchen bra med fint passning spel och ganska tidigt gör Mathilda mål där anfallet först började hos Antonia som ytterback som spelar fram till Stuhr som i sin tur spelar Emma A som slår in bollen till Mathilda som säkert sätter ettan. Vi fortsätter skapa våra chanser men målen uteblir.

Istället får Åhus grepp om matchen och det är så fort vi själva börjar stressa och inte tittar upp eller pratar med varandra. Åhus får iväg några skott på mål men Stina är vaken och det är inga problem för henne att håva in bollen.

Halvleksvila och det står 0-1, alla är överens om att de ska fortsätta spela andra halvlek så som de började i första. ganska likt det första målet får Emma A åter bollen och gör en kanon löpning och passar fram bollen in mot mål och där kommer Mathilda som för dagen gör sitt andra mål.

Andra halvlek mycket bättre, man fortsätter skapa lägen med ett flertal avslut men inga mål. Två kalashörnor där Felicia är het och missar målet precis.

Åhus spelarna är svåra att möta, de är tuffa och starka i sina närkamper. spelarna i backlinjen var både stora,starka och snabba.

Man nöjer sig inte med 0-2 Köpinges sista mål blir i en till trasslad situation där många är inblandade, assist är Felicia fram till Stuhr som befinner sig tre meter från mål hade hon velat kunde hon rulla in bollen men varför ska man göra det enkelt när man istället kan skjuta stenhårt rätt upp i ribban och in i mål.

De sista 8 minutrarna blir matchen något avslagen från båda lagen, Åhus får iväg ett skott på mål som Stina först räddar men den glider ur hennes händer och påpassligt kommer det en Åhus spelare som kan peta in den.

Matchen slutar 1-3 och det blir 3 nya poäng.